Gut Feel

In en om ons heen hebben wij, mensen, 100 keer meer bacteriële cellen dan menselijke cellen. Deze hebben in meer of mindere mate invloed op ons. De dikke darm bevat ongeveer 2 kg bacteriën, ongeveer hetzelfde gewicht als de hersenen.

Deze dikke darm bacterien, ook wel de darm microbioom genoemd, staat volop in de belangstelling, want de samenstelling is een maatstaf van gezondheid en de samenstelling is beinvloedbaar met voeding, leefstijl en supplementen.

De microbioom beïnvloedt ons welbevinden: “”goede”” bacteriën produceren vitamines zoals K, werken in symbiose met het immuun systeem en kunnen zelfs onze stemming beïnvloeden.

Nieuwe technieken maken het mogelijk de samenstelling van de darmbacterien in detail in kaart te brengen. Dit gebeurt door middel van het nemen van een beetje ontlasting, makkelijk, thuis, wanneer het u uitkomt. Darmcellen worden met grote regelmaat vernieuwd en het is aangetoond dat een verandering in levensstijl (o.a. voeding, stress en beweging) een positief of negatief effect heeft op de bacteriële samenstelling. Dat maakt het regelmatig testen van de microbioom zinvol voor nu en de toekomst.

Op basis van de microbioom analyse kan een echt individueel voedings programma worden opgesteld, geimplementeerd en de resultaten na enkele weken worden beoordeeld.

Wilt u meer informatie over deze testen of er een aanvragen? Bel of email: ilona@foodtosparkle.com, mobile: 06 1559 1770